lkészítési idő: 65-70 perc
80 dkg krumpli
20 dkg füstölt kolbász
15 dkg kockázott, húsos szalonna
4,5 dl tejföl
2-2 szál sárga és fehérrépa
2 evőkanál sertészsír
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 teáskanál pirospaprika
1-2 evőkanál liszt
3-4 db babérlevél
só, bors, tárkony
1. A felforrósított zsiradékon a kockázott szalonnát megpirítjuk, közben a zöldséget és a burgonyát megtisztítjuk és felkockázzuk.
2. Hozzáadjuk a szalonnához a darabolt zöldséget és a burgonyát és lepirítjuk. Megszórjuk a fűszerpaprikával, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.
3. Sózzuk, borsozzuk, tegyük bele a babért, a tárkonyt, és lassú tűzön felforraljuk, majd addig főzzük, míg a burgonya megpuhul.
4. A kolbászt felkarikázzuk, keverjük bele a levesbe. A tejfölt keverjük ki simára a liszttel és kevés vízzel. Merjünk bele pár kanálnyi forró levest, majd lassan csurgassuk bele a levesbe, és közben folyamatosan keverjük. Forraljuk ki alaposan.