Kolbász, sonka, szalonna minden amit csak tudni lehet

Húsos okosságok

Húsos okosságok

TEJFÖLÖS-KOLBÁSZOS KRUMPLILEVES

2016. április 17. - Böllérshop.hu

lkészítési idő: 65-70 perc

80 dkg krumpli
20 dkg füstölt kolbász
15 dkg kockázott, húsos szalonna
4,5 dl tejföl
2-2 szál sárga és fehérrépa
2 evőkanál sertészsír
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 teáskanál pirospaprika
1-2 evőkanál liszt
3-4 db babérlevél
só, bors, tárkony

több recept letölthető INNEN

tejfolos_kolbaszos_burgonyaleves_1.jpg

1. A felforrósított zsiradékon a kockázott szalonnát megpirítjuk, közben a zöldséget és a burgonyát megtisztítjuk és felkockázzuk.
2. Hozzáadjuk a szalonnához a darabolt zöldséget és a burgonyát és lepirítjuk. Megszórjuk a fűszerpaprikával, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.
3. Sózzuk, borsozzuk, tegyük bele a babért, a tárkonyt, és lassú tűzön felforraljuk, majd addig főzzük, míg a burgonya megpuhul.
4. A kolbászt felkarikázzuk, keverjük bele a levesbe. A tejfölt keverjük ki simára a liszttel és kevés vízzel. Merjünk bele pár kanálnyi forró levest, majd lassan csurgassuk bele a levesbe, és közben folyamatosan keverjük. Forraljuk ki alaposan.

A bejegyzés trackback címe:

https://bollershop.blog.hu/api/trackback/id/tr248634300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása